Η προσπάθεια που ξεκίνησε στον Έβρο η ΚοινΣΕπ ΘΕΟΓΕΝΗΣ με την πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης πανελλαδικά συνεχίζεται σε καλλιεργητικό, ερευνητικό και επενδυτικό επίπεδο, αναφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος, Σπύρος Δέδογλου. Συνεργάζεται με τον ΕΛΓΟ-«Δήμητρα», το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας και το Τμήμα Ανάπτυξης κάνναβης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γιατί τα υπολείμματα έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση.
«Την περίοδο σποράς, αναζητούμε τις αποστάσεις και τις ποικιλίες, ώστε να καταλήξουμε σε αυτήν που θα προσαρμόζεται καλύτερα στα δικά μας κλιματολογικά και εδαφολογικά δεδομένα, ενώ στόχος μας είναι η μεταποίηση κατά το δυνατόν περισσότερων παραγώγων του φυτού», εξηγεί. Μέχρι τώρα, η ΚοινΣΕπ ΘΕΟΓΕΝΗΣ παράγει λάδι κάνναβης από τον καρπό και αλεύρι, η ΚοινΣΕπ ΕΠΑΡΚΕΙΑ παρασκευάζει ζυμαρικά από το λάδι αυτό, ενώ οι Εβρίτες ολοκληρώνουν τις δοκιμές για την παρασκευή σαπουνιού.
{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 4/2/2019}